Ve světě podnikání

16.05.2012 17:30

Dodatek "Ve světě podnikání" vás postaví do role simíka, který má možnost vést svůj vlastní krámek a přijít k dost slušnému balíku peněz.

Je to jednoduché : Založte vlastní podnik u vás doma, nebo na předem koupeném obecním pozemku, najměte pár lidí a začněte vydělávat!Na výběr máte mezi Cukrářstvím, Velkoobchodem. Kadeřnictvím, Květinářstvím a nebo placeným pozemkem.Nenechte se ale zmást!Tyhle tři oddíly můžete dle libosti míchat.Prodávat můžete totiž prakticky všechno ,co označíte podle nástroje "Na prodej" od květiny po televizi.A tyhle věci navíc můžete sami vyrábět!

Pomocí výrobních pultů váš simík může po čase tréninku vyrobit roztomilé dřevěné hračky, domácí robotické pomocníky, nebo nádherné kytice.Stačí jen zvolit správný pult.Můžete se také zdokonalovat ve stříhání účesů jako kadeřník, nebo se naučit vařit báječné pokrmy pro svoji cukrárnu, či prostě obchod s jídlem.Možností je mnoho - dodám třeba ještě placenou posilovnu a zábavní park...Na těch můžete zbohatnout tak ,že před vchod postavíte automat na tikety, které musí simíci koupit aby se dostali na pozemek...

Pro cestování mezi patry můžete použít novinku - výtah.Mezi objekty se řady rozšíří hlavně o pulty pro vystavení objekty, speciální výlohy na pokrmy, ve kterých se jídlo tak rychle nezkazí a nebo šikovnou cedulku Otevřeno/Zavřeno, pomocí které zprovozňujete svůj obchod.

Zmíněné najímání pracovních sil provedete pomocí počítače, kde zvolíte možnost "Najmout zaměstnance".Zobrazí se vám seznam možných uchazečů o váš "job" a mezi nimi si už pak stačí jen vybrat podle dovedností a požadovaného platu.Pracovní sílu pak povoláte na pozemek a zadáte jim práci.Můžete je pochopitelně i propustit, měnit jim plat a požádat je např. o uklízení.

Pozemky ještě vylepšíte pomocí prodejních automatů na limonádu a pamlsky a sochami, nebo uměleckými díly.A s podnikáním můžete začít už od malička! - pomocí stolku s limonádou, kterou můžete prodávat kolemjdoucím.

Aby to nebylo tak jednoduché, ještě tu sehrají roli zákazníci.Ti vám budou dávat hvězdičky věrnosti podle toho, jak s nimi bude u vás zacházeno.POčet hvězdiček u zákazníka zvyšuje jeho vytah k vašemu podniku, což znamená, že se k vám bude častěji a rád vracet a že u vás víc utratí.Naopak nespokojení zákazníci (mrzutí dědulové a babky - na ty pozor!) na vás tak akorát budou nadávat...Občas vás také navštíví reportér, který pak zveřejní hodnocení vašeho podniku, které také ovlivní vaši návštěvnost.Za získané hvězdičky si pak můžete odemknout obchodní bonusy jako Velkoobchodní sleva, nebo Přemlouvač...

A ještě přibydou tři styly : Mezinárodní - účelný, Pohádka - ...prostě pohádkový a Evropský - elegantní kolekce pro všechny oblasti vybavení.

 

...co dodat?"Ve světě podnikání" je jeden z těch povedenějších dodatků a i přes svou nevalnou rozmanitost vás určitě potěší novinkami a pokud vaši simíci mají rádi peníze...není na co čekat ;)